Maincontent

Studenter som arbetar med samhällsutmaningar

Hur kan vi möjliggöra för studenter från olika program att tillsammans med varandra arbeta med samhällsutmaningar? Samhällskontraktet samlade undervisande personal, Lärum och delar av universitetets ledning för att lära oss mer om ämnet och utforska möjligheterna.

Ny kompetens och nya talanger

Initiativet har som mål att både studenter och samhällsaktörer ska kunna dra nytta av att arbeta tillsammans. Under en träffen utforskades möjligheterna för hur studenter från olika program kan arbeta tillsammans med samhällsaktörer för att ta sig an samhällsutmaningar. För studenterna innebär detta en möjlighet att bidra till samhällets utveckling samtidigt som de utvecklar sin kompetens. För samhällsaktörerna innebär det en chans att få tillgång till ny kunskap och färdigheter, samtidigt som det kan vara en möjlighet att rekrytera nya talanger.

Initiativet är en win-win-situation för alla parter och kan bidra till att skapa en mer hållbar framtid för samhället. Genom att arbeta tillsammans och utnyttja varandras kompetenser och erfarenheter kan man lösa samhällsutmaningar på ett mer effektivt sätt. Detta är en viktig insats för att möta framtidens samhällsutmaningar och skapa en bättre framtid för alla.

Samhällskontraktet samlade undervisande personal, Lärum och delar av universitetets ledning för att utforska möjligheterna.