Maincontent

Samhällskontraktet arbetar för ett tryggt och hållbart samhälle för barn och unga: Intervju med processledaren Emma Mossberg

Under en intervju med Kristoffer Triumf på Folk & Kultur mässan berättade Emma Mossberg, processledare för Samhällskontraktet, om arbetet med att skapa ett tryggt och hållbart samhälle för barn och unga.

Hållbar ansvarstagande samhällelig struktur

En av de största utmaningarna är att många barn och unga inte klarar av att slutföra gymnasiet och därmed inte kan uppnå sin fulla potential, vilket leder till utanförskap och hälsoproblem. Emma och Kristoffer diskuterade olika perspektiv på problemen och möjligheter för att engagera näringslivet och skapa en mer hållbar och ansvarstagande samhällelig struktur. Emma betonar att det krävs ett brett spektrum av perspektiv och kompetenser för att lösa problemen och att vi måste ta ansvar som en samhällsgemenskap för att möjliggöra att barn och unga uppnär sin fulla potential. Hon berättar också om Samhällskontraktets framgångar genom samarbetet mellan kommuner och akademi och deras fokus på att hantera komplexiteten i de samhällsutmaningar de arbetar med.

Här nedan kan du se intervjun.