Maincontent

Innovativa steg för äldres välmående i Eskilstuna Kommun

I Eskilstuna Kommun, med stöd från Samhällskontraktet, pågår nu ett viktigt arbete för att förbättra livskvaliteten för seniorer.

Tillsammans med Martin Sande från Dialogues, har vi engagerat oss i att utveckla innovativa lösningar som fokuserar på att berika måltidsupplevelsen, stärka självständigheten, och främja gemenskapen bland seniorer.

Vår process, "Måltider och Möten", har nu gått in i en fas där vi analyserat den information vi samlat in genom ett omfattande lyssnande arbete. Detta har lett oss till att identifiera sex centrala temaområden som nu kommer att kommuniceras tillbaka till alla deltagare i perspektivinsamlingen.

Framöver kommer dessa insikter att ligga till grund för en kreativ fas där vi, tillsammans med en diversifierad grupp av seniorer, civilsamhällesaktörer, näringslivsrepresentanter, kommunmedarbetare och politiker, kommer att arbeta för att utforma och testa innovativa lösningar. Vårt mål är att förbättra måltidsupplevelserna, främja självständighet och stärka gemenskapen bland seniorer.