Maincontent

Future Impact Champion – en transformativ lärresa

Under våren genomförs ledarskaps- och utvecklingsprogrammet ”Future Impact Champion” i en exklusiv pilotomgång. 18 handplockade forskare, lärare och praktiker får möjlighet att delta i detta banbrytande program.


— Dessa utvalda personer kommer under våren att genomgå en transfomativ lärresa. Genom en innovativ inlärningsprocess kommer de att skärpa sina färdigheter i att facilitera, driva och leda förändrings- och innovationsprocesser i komplexa system, säger Ylva Wretås, programutvecklare för pilotomgången.

Målet är att aktivt bidra till samhällsutvecklingen i linje med Samhällskontraktets vision och mission.

— Vi skapar en kombination av teori och praktik genom att integrera verkliga "case", egna och gemensamma reflektioner och individuell coachning med forskning och teorier inom systemteori, innovation, förändringsledning, trendspaning och design thinking, säger Ylva.

Metodiken låter oss kombinera de teoretiska utgångspunkterna med deltagarnas egen yrkesvardag och praktik inom områden som utbildning, forskning, utveckling, ledarskap och projektledning.

— Deltagarna i pilotomgången är utvalda utifrån deras vilja och förmåga att bidra till utveckling av programmet. Programmet utvärderas kontinuerligt och anpassas därefter tillsammans med deltagarna, säger Ylva.