Maincontent

Ha kul, bygg ett datorspel och utveckla demokratin

Det här labbet vänder sig till dig som är äldre eller arbetar med äldre. Här får du både testa att spela och testa att bygga ett spel. Historiskt och litterärt kunnande är lika viktigt som digital kompetens. Inga förkunskaper krävs!

Passa på att ha riktigt kul och kanske lära dig något nytt tillsammans med andra. Du får vara med och skapa egna äventyr att spela med jämnåriga vänner, eller varför inte barnbarnen. Ett resultat av det här tvåtimmarslabbet är även att du bidrar till att utveckla framtidens demokrati och den här typen av tjänster för delaktighet på internet. Win- win!

Ibland kan teknik kännas krånglig eller svårt. Men vad händer när vi i grupp lär tillsammans genom att praktiskt göra? Kom och testa och tyck till!

Du som deltar behöver ta med en egen dator eller smartphone. Om du inte har egen dator eller smartphone, mejla till: emma.mossberg@mdh.se så löser vi det

TID:

9 december klockan 14.30-16.30

LABBLEDARE:

Martin Törnros vill genom teknik och kreativitet göra skillnad i människors liv, och försöker skapa lösningar och aktiviteter som hjälper människor att både mötas och bli nyfikna på samhällsfrågor. Han har bland annat skapat digitala bingobrickor till tågresan, utformat skolprogram om källkritik och gjort uppdrag till Nordiska muséet och Tekniska muséet. Martin är civilingenjör inom datavetenskap och medieteknik.

På plats finns även personal från Biblioteksutveckling Sörmland som arbetar tillsammans med biblioteken i Sörmlands kommuner för att människor ska kunna och vilja delta i det digitala samhället på sina villkor.

TEMA OCH INNEHÅLL:

Det här labbet genomförs i syfte att skapa bättre möjligheter för delaktighet på internet

Du som deltar blir helt omhändertagen och vägledd för vad som ska göras. Det viktigaste för dig är att ha kul! Återigen, du behöver inte ha några förkunskaper.

Spelet som vi arbetar med heter Bird Escape och är skapat av Martin Törnros och bygger på Escape Bibblan som har utvecklats i samverkan med Region Sörmland och Region Östergötland. Syftet är att öka den digitala kompetensen, särskilt hos äldre, genom att samarbeta och ha roligt tillsammans på nätet.

PLATS:

Campus, Mälardalens högskola Eskilstuna. A3-001. Kom in via Drottninggatan så visar vi dig rätt.
Vi bjuder på fika!

Begränsat antal platser.

ANMÄLAN:

Anmäl dig här. Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen!

Passa på att ha riktigt kul och kanske lära dig något nytt tillsammans med andra.