Maincontent

Folk och kultur

Samhällskontraktet är konventpartner till Folk och Kultur 2023!
Under Folk och Kultur kommer Samhällskontraktet engagera besökarna med dialog och labb i sin monter och genom ett panelsamtal om näringslivets roll för barn och ungas förutsättningar att lyckas.

Folk och Kultur och Samhällskontraktet har samhällsutveckling som den gemensamma utgångspunkten för samarbetet:

– Partnerskapet med Samhällskontraktet ligger helt rätt i tiden liksom i detta konvent. Precis som Folk och Kultur – att ytterligare öppna dörren för målgruppen barn och unga – så arbetar Samhällskontraktet med detta som ett av sina huvudområden. De skapar förutsättningar för en arena där barn och unga kan verka utifrån seriösa förutsättningar för generationer att mötas, utbyta idéer och inte minst kunskap som den naturligaste delen av samhällsutvecklingen, säger Folk och kulturs projektledare Ismo Railisson.

– Vi behöver tänka och agera på nya sätt för att lösa komplexa samhällsutmaningar. Konsten och kulturen kan hjälpa oss att öppna upp, tänka annorlunda och hitta nya lösningar än vad vi gör när vi arbetar på de mer traditionella sätten. Därför ser vi på Samhällskontraktet fram emot att vara en del av Folk och Kultur, säger Emma Mossberg, processledare för Samhällskontraktet.

Välkommen att besöka oss 8-11 februari i Munktellstaden, Eskilstuna.

Se monterprogrammet här. Pdf, 265.1 kB.

Folk & Kultur