Maincontent

Studenter utvecklar inkluderande och hållbart koncept för äldre i Eskilstuna

Studenter har nu chansen att göra skillnad för äldre i Eskilstuna genom ett spännande uppdrag inom rumslig gestaltning.

Vi söker nu 2 studentassistenter för ett spännande uppdrag inom rumslig gestaltning!

 

Samhällskontraktet, i samarbete med Eskilstuna kommun och Mälardalens universitet (MDU), erbjuder två studentassistenter möjligheten att utveckla ett inkluderande och hållbart koncept för äldre i Eskilstuna. Uppdraget är en del av ett större initiativ för att hitta hållbara och inkluderande alternativ för måltider och social samvaro för seniorer.

Tematiska rum på Seniorrestaurangen

Studenterna kommer att arbeta med designförslag för tematiska rum på Seniorrestaurangen, en unik mötesplats för seniorer som fungerar mer som en fritidsklubb än en traditionell restaurang. Här erbjuds utmärkt mat i kombination med teman och aktiviteter som främjar social interaktion och gemenskap bland seniorer – en plats där man vill hänga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Inlyssning av vision från restaurangägarna: Förstå uppdragsgivarens vision och mål för projektet genom detaljerade samtal.
  • Intervjua seniorer för behovsförståelse: Genomföra intervjuer med seniorer för att få insikt i deras specifika behov och preferenser.
  • Utveckla rumsliga gestaltningar: Skapa designförslag för två tematiska rum inom restaurangdelen med fokus på återanvändbara material och bred inkludering.
  • Eventuell navigering och informationsdesign: Utveckla navigationslösningar och informationsdesign för att säkerställa att besökare enkelt kan hitta till och inom miljön.

Detta är en fantastisk möjlighet för studenter att använda sina kunskaper inom rumslig gestaltning för att göra en verklig skillnad i samhället.

Läs mer om tjänsten här: https://web103.reachmee.com/ext/I018/1151/job?site=6&lang=SE&validator=b794921ef43b510ae6e5f2dee2761c1b&job_id=2515