Maincontent

Professor Laura Lee ansluter till Samhällskontraktet som senior rådgivare

Med stor glädje välkomnar Samhällskontraktet professor Laura Lee, som ny senior rådgivare. Hon är en framstående expert inom systemperspektiv på praktiskt förändringsarbete.

Vi är glada att välkomna professor Laura Lee från Kanada som Samhällskontraktets nya seniora rådgivare. Professor Lee är världsledande inom hur offentlig sektor, civilsamhälle, näringsliv och invånare kan arbeta tillsammans utifrån ett globalt systemperspektiv för att möjliggöra ett praktiskt förändringsarbete lokalt. Hon har tidigare varit akademichef på Carnegie Mellon University och byggt upp en design- och forskningskommission för det australiensiska parlamentet. Idag är professor Lee rådgivare till b.la. Europeiska Kommissionen och FN:s utvecklingsprogram. Utöver är hon verksam i flera styrelser och var 2021 utvald till Rockefeller Foundations prestigefulla residens i Belagio.

Vi ser fram emot att samarbeta med Laura och är övertygade om att hennes rika erfarenhet och expertis kommer att vara till stor nytta för att driva och utveckla Samhällskontraktets arbete.