Maincontent

Studentcoacher banar väg för ungas fulla potential

Inom ramarna för vårt fokusområde "alla barn och unga uppnår sin fulla potential" vill vi informera om ett inspirerande initiativ - "Studentcoacher". Detta är en satsning som vi genomför med syfte att stärka framtidsutsikterna för barn och unga.

Våra egna studentcoacher från Mälardalens universitet, Johanna och Isabella, har på uppdrag av oss och Skultuna kommundelsförvaltning, väglett sju feriepraktikanter i en designprocess baserad på design thinking. Detta har ägt rum på Drömfabriken, en framtida invånararena där skola, bibliotek, fritidsgård och föreningar kommer att samverka för att stärka barn och ungas möjligheter att förverkliga sina drömmar och mål.

Ungdomarna har fått chansen att arbeta i en innovativ projektgrupp och bidra till att skapa en invånararena som bäst möter deras behov. Samtidigt har de fått chansen att utveckla sina färdigheter för sitt framtida yrkesliv.

Studentcoach-initiativet är inte bara en investering i våra unga utan också ett sätt att motverka trenden med växande segregation i lågutbildade stadsdelar. Genom att inspirera och uppmuntra unga i dessa områden att ta nästa steg mot högre studier, eller utforska olika karriärvägar, hoppas vi på att stärka deras framtidstro och motivation. Dessutom hjälper detta initiativ, arbetet med att bredda rekryteringen till universitetet.

Tack vare engagemanget från våra studentcoacher Johanna och Isabella, arbetar vi aktivt för att alla barn och unga ska få chansen att uppnå sin fulla potential. Tack till alla er som bidrar till att göra detta möjligt.