Maincontent

Laura Lee framhäver Samhällskontraktets roll som innovationsledare

Laura Lee,  är seniora rådgivaren för Samhällskontraktet sedan ett år tillbaka, ger en insiktsfull blick in i organisationens roll som en ledande kraft inom social innovation.

Vår seniora ledare sedan ett år tillbaka, Laura Lee framhäver Sahällskontraktets roll som innovationsledare,


Laura Lee,  seniora rådgivaren för Samhällskontraktet, ger en insiktsfull blick in i organisationens roll som en ledande kraft inom social innovation. "Samhällskontraktet är en ledande modell för social innovation, som förenar olika aktörer från den akademiska världen och offentlig sektor för att påverka lokala samhällen. Med en framstående historia av att integrera utbildning, forskning och praktik genom djupt samarbete, för Samhällskontraktet mod och engagemang till att ta sig an utmaningar, ge kraft åt val och möjliggöra förändring för framtiden," säger Laura Lee.

Med sin djupa expertis inom strategisk och systemtransformation, spelar Laura en central roll i Samhällskontraktets arbete för att sammanföra akademi och offentlig sektor i syfte att skapa positiv påverkan på samhällen. Hon är välkänd för sitt arbete som fokuserar på innovation, integrerad designutbildning och forskning. Lauras internationella erfarenhet i att hantera komplexa globala utmaningar och hennes samarbete med akademi, regeringar, industri och organisationer har stärkt hennes position som en ledande expert.

I sin tid som "Practitioner-in-Residence" vid Rockefeller Foundations Bellagio Center i Italien 2021, utarbetade Laura sitt verk "From 1% to 10 Billion: An open source guide to collaborative innovation for collective action", som förväntas publiceras 2023. Hennes roll som "Thinker in Residence" i South Australia resulterade i viktiga rekommendationer och publikationen "Integrated Design Strategy for Australia – Building the Future".

Som professor i arkitektur vid Carnegie Mellon University har Laura bidragit till att forma utbildningsmetoder genom att integrera praktik och forskning. Hon har även spelat en viktig roll i flera prisjurys och som rådgivare och konsult för många institutioner.

Genom att utforma interkulturella kurser och program har Laura bidragit till design och urbanism i över 25 länder. Hon har mottagit flera utmärkelser för sitt arbete i att främja designutbildning och forskning i en mångkulturell kontext.