Maincontent

Öppen verkstad

Vårens öppna verkstäder är satta. Tillfällena innebär att du, tillsammans med kollegor från olika sektorer, arbetar självständigt men sida vid sida. Detta främjar inte bara nätverkande, kunskapsutbyte, utan också livliga diskussioner om idéer som rör viktiga samhällsutmaningar.

Vårens teman

Öppna verkstäder har visat sig vara oerhört populära och erbjuder deltagarna en unik chans att, tillsammans med kollegor från olika sektorer, arbeta självständigt men ändå sida vid sida. Detta format är avsett att främja nätverkande, kunskapsutbyte och stimulera diskussioner kring viktiga samhällsutmaningar. Totalt kommer fyra öppna verkstäder att anordnas, varje tillfälle fokuserar på ett specifikt tema och relaterar till ett av våra temaområden.

Existentiell hälsa

Datum: 15 mars, Plats: Eskilstuna stadshotell

Denna verkstad utforskar hur individer kan bygga upp en inre robusthet för att hantera livets utmaningar. Panelsamtal modereras av Eric Svanelöv från Samhällskontraktet, med deltagare som Andreas Pettersson från Ensamma manskören och Kirsti Gjellan, som arbetar med existentiell hälsa inom hemtjänsten.

Samverkan för samhällsnytta

Datum: 19 april, Plats: Plaza hotell Västerås

Panelen inkluderar Ylva Wretås (projektledare för Future impact champion), Anders Westin (samordnare för civilsamhället), och Nils Munthe från SKR. Modereras av Eric Svanelöv. Deltagarna kommer att diskutera och utforska hur samarbete kan främja samhällsnyttan.

Demokratisk vardagspraktik - för och med barn och unga

Datum: 17 maj, Plats: Eskilstuna stadshotell

En inspirerande dag som tar sig an temat demokratisk vardagspraktik för och med barn och unga. Panelen består av Maria Rejsten Lindkvist (projektledare, ungdomsinflytande, Västerås stad) och Malin Sturk (trygghetskoordinator, Eskilstuna kommun). Coworking och nätverkande från 9.30 till 14.00. Temat utforskas med fokus på "Alla barn och unga lyckas".

Att våga förebygga

Datum: 14 juni, Plats: Plaza hotell Västerås

Under denna inspirerande coworking-fredag utforskar vi temat "Att våga förebygga", där tidiga insatser kan forma en ljusare framtid för barn och unga. Panelsamtal modereras av Eric Svanelöv (Samhällskontraktet), med paneldeltagare som uppdateras vartefter, inklusive Per-Inge Hellman (enhetschef hållbarhetsenheten, Västerås stad) och Karin Sällberg (enhetschef förebyggarcentrum, Västerås stad). Vi fokuserar på att främja välbefinnande och trygghet i ungas liv, utifrån fokusområdet "Alla barn och unga lyckas".

Varje verkstad kopplar till området Välmående och självständiga äldre eller Alla barn och unga lyckas, och erbjuder en plattform för att dela kunskap, skapa kontakter och diskutera idéer med likasinnade. Dessa träffar är ett utmärkt tillfälle för alla som är intresserade av att engagera sig i och bidra till viktiga samhällsutmaningar.