Maincontent

MDU vill vara en röst i det offentliga samtalet

Samhällskontraktet är en viktig arena för Mälardalens universitet att bidra till samhällsutvecklingen och gå mot sin vision om ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid.

Universitetet - en viktig samhällsaktör

I en replik i VLT den 11 mars lyfter Helena Jerregård (vice rektor för samverkan) och Jonas Stier (professor och rektorsråd) universitets viktiga roll för samhällsutvecklingen. MDU:s vision och mål betonar samhällsengagemang, ansvar, samverkan och framtagande av ny kunskap för en hållbar framtid. Detta tillsammans med offentlig sektor, civilsamhälle och näringsliv. En viktig arena för det uppdraget är Samhällskontraktet.

Komplexa utmaningar som kräver samverkan och innovation

Samhällskontraktet ska hantera de komplexa utmaningar som kräver samverkan och innovation samt där Samhällskontraktet kan fylla en avgörande funktion som leder till verklig förändring inom gemensamt prioriterade områden. För universitetets del utgör Samhällskontraktet en viktig arena i sin målsättning att vara ledande i landet på att samverka med det omgivande samhället och att uppfylla visionen; ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid.

https://www.vlt.se/2022-03-11/mdu-vill-vara-en-rost-i-det-offentliga-samtalet Länk till annan webbplats.